...

Egységes sima felület

...

Hő és kopásálló,nagy hajlítási szilárdságú

...

Mélyfekete szín

...

A fém vezetőképességét és mágneses tulajdonságait nem befolyásolja

...

A legmagasabb szintű felületi pontosság

...

Korrózióálló a DIN 50938 értékeknek megfelelően

A folyamatról röviden

Vegyi barnításkor a fémen kémiai folyamat segítségével képződik a bevonat. A munkadarabokat kellően megtisztítva az olajtól és felületi szennyeződésektől egy forró, erősen lúgos oldatba merítik. Ennek hatására a vas és az acél felületén létrejön egy oxidréteg (Magnetit – Fe3O4).

A kádban lévő fekete oxidációs sóoldat hőmérsékletét és forráspontját pontosan van beállítva a megfelelő sókoncentráció- és fűtésszabályozással (ATC, automata technológia kontroll).

A folyamat végén a nem kívánt többlet oxidréteg eltávolítása forró illetve hideg víz segítségével, speciális módszerrel történik. A vegyi barnítást követően a munkadarabokat szükség esetén olajjal látják el.

Leggyakoribb termékeink a vegyi barnításhoz


Brün 5501

A Brün 5501 alkalmas acél, vas és karbonitrált felületek egyenletes feketítésére. Különösen alkalmas javító barnításra lemezeken, hengerelt és húzott anyagokon.A Brün 5501 felhasználásával feltétlen mérettartóssági és jó korrózióvédelmi értékek érhetők el. A bevonat hajlítás- és kopásálló, és sima, amorf képet ad.

Brün Rekord

A Brün Rekord alkalmas acél és vas egyenletes feketítésére különösen a fegyver-, optikai és finommechanikai iparban. A Brün Rekord alkalmazásával jó kopásállóság és korrózióvédelem érhető el. A bevonat hajlítás- és kopásálló, és sima, amorf képet ad.

További termékeink megtekintéséhez kérjük vegye fel velünk kapcsolatot