Leggyakoribb termékeink a kémiai előkezeléshez

Alkalit 5558

Korrosin

Alkalit G 4506

Rostalit S 2316

Alkalit R/2 1199 W

Rostalit PS 5198

További termékeink megtekintéséhez kérjük vegye fel velünk kapcsolatot

Kémiai zsírtalanítás

Ahhoz, hogy a fémmel később könnyen lehessen dolgozni, nagyon fontos az egységesen tiszta, sima felület. A munkadarabon lévő nem kívánt zsírt, olajat vagy rátapadt koszt el kell távolítani. A fémeket egy úgynevezett zsírtalanító fürdőbe merítik, ami az adott fém tulajdonságait figyelembe vételével elkészített speciális lúgos oldat. A kémiai zsírtalanítás során a fémen lévő szennyeződések egy része eltávolítható.

Kémiai pácolás, mint előkezelés

Nem minden felületi szennyeződést lehet eltávolítani a lúgos oldatban történő zsírtalanítással. A rozsdarétegtől illetve korábbi felületkezelésből adódó szennyeződésektől és hegesztési maradékoktól kémiai pácolás segítségével lehet megválni.
A kémiai pácoláskor a fémeket savas oldatba merítik rövid ideig, hogy a sav ne okozzon felületi károsodást, és csak a nemkívát szennyeződéseket tisztítsa meg. Az erősen savas pácolást követően a fémeket alaposan megmossák, hogy a munkadarabokra fel lehessen vinni a megfelelő felületi réteget, vagy festést. Nincs szükség kémiai pácolásra, ha a munkadarab újonnan készült és még rozsdamentes.